• Tulosta
  • Poista sivu raportistasi Lisää sivu raporttiisi
  • Tallennetut sivut
  • Lataa tiedostoja
  • Anna palautetta
  • Sanasto

Asemaverkosto

Neste Oililla on yhteensä 1 027 aseman verkosto: 790 asemaa Suomessa ja yhteensä 237 asemaa Luoteis-Venäjällä, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Neste Oilin vähittäismyyntitoiminta Puolassa päättyi vuoden 2013 ensimmäisellä vuosipuoliskolla, kun Neste Oilin Puolan asemaverkoston myynti Shellille saatiin päätökseen. Vuonna 2013 Neste Oil vahvisti markkina-asemaansa avaamalla uusia asemia Suomessa, Baltiassa ja Luoteis-Venäjällä.

 

Neste Oilin asemaverkosto Suomessa koostuu Neste Oil -liikenneasemista, Neste Oil -automaattiasemista ja Neste Oil Express -automaattiasemista, sekä raskasta liikennettä palvelevista Neste Oil Truck -asemista.

Myynti kasvoi Virossa ja Latviassa

Kasvutavoitteensa mukaisesti Neste Oil laajensi asemaverkostoaan Baltiassa ja Luoteis-Venäjällä. Uusia asemia rakennettiin 11 ja lisäksi Latviassa hankittiin neljä uutta asemaa. Myynti Itämeren alueella kehittyi hyvin ja Öljyn vähittäismyynti ylsi edellisvuotta parempaan tulokseen.

Itämeren alueen asemat ovat nyt uuden Neste Oil -brändin mukaisia

Vuonna 2013 Neste Oil saattoi loppuun asemaverkostonsa ilmeuudistuksen Virossa, Latviassa ja Pietarin alueella. Liettuassa ilmeuudistus toteutettiin jo vuonna 2011. Venäjän ja Baltian alueen Neste Oil -asemat ovat nyt kaikki uuden ilmeen mukaisia.  Uudistuksella parannettiin asemien ulkonäön lisäksi asiointimukavuutta ja turvallisuutta.

Venäjällä uusittiin ilmeuudistuksen yhteydessä myös asemien myymäläkonsepti ja mittarikenttä. Uusi myymäläkonsepti keskittyy tarjoamaan ensiluokkaisia tuotteita laatutietoisille asiakkaille. Uudistus on ollut onnistunut, sillä asemien sisäkaupan myynti on kehittynyt odotettua paremmin.

Brändin ja markkina-aseman vahvistamiseksi Neste Oil tuo Itämeren alueelle omalla tuotemerkillä myytävän liikennepolttoainetuotesarjan keväällä 2014.

Tietojärjestelmien kokonaisuudistus jatkuu vuonna 2014

Öljyn vähittäismyynnissä vuonna 2010 käynnistynyt tietojärjestelmien kokonaisuudistus eteni tuotantovaiheeseen Viron vähittäismyynnin osalta. Uudistuksen odotetaan valmistuvan kokonaisuudessaan vuoden 2014 aikana. Valmistuessaan järjestelmä yhtenäistää Öljyn vähittäismyynnin prosesseja, parantaa asiakkuuksien hallintaa ja palvelua sekä lisää kustannustehokkuutta.

 

Neste Oil on arvostetuin huoltamobrändi Suomessa

Taloustutkimuksen ja Markkinointi&Mainonta-lehden kesällä 2013 toteuttaman "Brändien arvostus 2013" -tutkimuksen mukaan Neste Oil on Suomen arvostetuin huoltamobrändi. Toisella sijalla on ABC ja kolmas on St1.

Tutkimuksessa selvitettiin 1 043 brändin arvostus suomalaisten keskuudessa. Neste Oilin sijoitus nousi listalla selvästi ylöspäin edellisestä vuodesta, ja samalla ABC:n sijoitus laski, mikä tekee Neste Oilista tänä vuonna ABC:tä arvostemman brändin.