• Tulosta
  • Poista sivu raportistasi Lisää sivu raporttiisi
  • Tallennetut sivut
  • Lataa tiedostoja
  • Anna palautetta
  • Sanasto

Öljyn vähittäismyynnin asiakkaat ja ratkaisut

Öljyn vähittäismyynti on merkittävä öljytuotteiden markkinoija ja myyjä Suomessa. Tuotevalikoimaan kuuluvat bensiini, diesel, kevyt ja raskas polttoöljy, voiteluaineet, nestekaasu, lentopetroli, rikki ja liuottimet. Tuotteita myydään asemaverkoston kautta sekä suoratoimituksina ammattiliikenne-, teollisuus-, maatalous- ja lämmitysasiakkaille sekä jälleenmyyntiin. Suomen lisäksi Neste Oil myy liikennepolttoaineita Luoteis-Venäjällä, Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Liikennepolttoaineiden myyntimäärät laskivat

Neste Oilin liikennepolttoaineiden myyntimäärät laskivat 4 % (nousivat 6 %) vuonna 2013 ja kokonaismyynti oli 3,2 miljoonaa kuutiota (3,3 milj.m3). Neste Oilin dieselin myynti kasvoi 0,3 % (9,4 %), ja bensiinin myynti laski 9 % (nousi 2,1 %) edellisvuoteen verrattuna.

Neste-alkylaattibensiinin mittarimyynti viidellä asemalla kasvoi noin 75 % vuoteen 2012 verrattuna. Neste-alkylaattibensiinissa saatiin merkittäviä asiakkuuksia. Lisäksi investointipäätös jakelulogistiikan parantamiseksi Naantalin jalostamolla mahdollistaa myynnin kasvattamisen niin maajakelun kuin laivaustenkin osalta.

Suoramyynnin voiteluaineet ja autokemikaalit nostivat markkinaosuuttaan

Haastavasta taloustilanteesta huolimatta Neste Oilin myynti suoramyyntiasiakkaille oli edellisvuosien tasolla.

Suomessa voiteluaineiden kysyntä laski edelleen laman ja rakennemuutosten takia. Autokemikaaleissa kysyntä oli jokseenkin ennallaan. Neste Oil nosti markkinaosuuttaan selvästi molemmissa tuoteryhmissä. Vienti oli edellisen vuoden tasolla.

Kortittoman Truck+ -tankkauspalvelun asiakasmäärä kasvoi tasaisesti vuoden 2013 aikana.  

 

Neste Pro Diesel ja alkylaattibensiini ensitäyttöpolttoaineiksi Mercedes-Benz A-sarjan autoihin

Valmet Automotive on valinnut Neste Pro Dieselin Suomessa valmistettavien Mercedes-Benz A-sarjan dieselautojen ensitäyttöpolttoaineeksi. Bensiiniautojen ensitäyttöpolttoaineena käytetään Neste-alkylaattibensiiniä. Ensitäyttöpolttoaineelta vaaditaan erityisen hyviä käynnistyvyys- ja säilyvyysominaisuuksia, koska tehtaalta lähdettyään auto kulkee lukuisien logistiikka- ja pysäköintivaiheiden kautta lopulliselle käyttäjälleen. Mercedes-Benzin A-sarjan autojen valmistus käynnistyi elokuun lopussa 2013 Valmet Automotiven tehtaalla Uudessakaupungissa Daimler AG:n kanssa tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Alkylaattibensiinillä monia etuja

Neste-alkylaattibensiini valmistetaan ainoastaan tarkoin valikoiduista rikittömistä, hyvin puristusta kestävistä parafiineistä. Tarkoin valitun kemiallisen koostumuksensa ansiosta Neste-alkylaattibensiinissä ei ole bensiinille tyypillistä hajua, joten se on käyttäjälle ja ympäristölle miellyttävä vaihtoehto. Bentseenittömyytensä ansiosta Neste-alkylaattibensiiniä ei luokitella myrkylliseksi aineeksi.

Neste-alkylaattibensiinin höyrynpaine on säädetty matalammaksi kuin autobensiinillä, joten sen käsittely on miellyttävää ja turvallista.

Neste-alkylaattibensiini myös säilyy hyvin. Polttoainejärjestelmää ei tarvitse tyhjentää pitkänkään säilytyksen ajaksi, sillä alkylaattibensiini ei seisoessa hartsiinnu tai muuten vanhene. Tämän ansiosta moottori käynnistyy helposti säilytyksen jälkeen.