• Tulosta
  • Poista sivu raportistasi Lisää sivu raporttiisi
  • Tallennetut sivut
  • Lataa tiedostoja
  • Anna palautetta
  • Sanasto

Vastuullisuus asemaverkostossa

Neste Oililla on yhteensä 1 027 aseman verkosto Suomessa Luoteis-Venäjällä, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Vuonna 2013 asemilla tehtiin yhteensä 79,9 miljoonaa (85,7) polttonesteostoa. Turvallinen ja miellyttävä asiointi asemilla varmistetaan kauppiaiden riittävällä koulutuksella ja säännöllisillä asematarkastuksilla.

Kauppiaat sitoutuneet Neste Oilin toimintaperiaatteisiin

Neste Oilin verkostoon Suomessa kuuluvien asemien kauppiaista osa on itsenäisiä omistajakauppiaita ja osa K-market -kauppiaita, joiden asemilla Neste Oil vastaa polttoainejakelusta. Verkostoon kuuluvien automatisoitujen asemien toiminnasta vastaa Neste Oil.

Kaikki verkoston asemakauppiaat ovat sitoutuneet noudattamaan Neste Oilin eettisiä sääntöjä, jotka on liitetty kauppiassopimukseen. Yhtiö odottaa kauppiaiden noudattavan asemille laadittuja yhteisiä käytäntöjä ja toimintaperiaatteita.

Vuonna 2013 romanivähemmistön edustaja joutui syrjinnän kohteeksi Neste Oilin asemaketjun asemalla, kun aseman kauppias rajoitti kerrallaan liikkeessään olevien vähemmistön edustajien määrää. Toiminta oli Neste Oilin eettisten sääntöjen vastaista ja asia käsiteltiin kauppiaan kanssa. Neste Oil ei salli syrjintää omassa toiminnassaan ja odottaa samaa myös kumppaneiltaan.

Neste Oil tarjoaa tukea asemahenkilöstön koulutukseen

Neste Oil tuottaa ja tarjoaa kauppiaille ohjeistuksia ja työkaluja henkilöstön kouluttamista varten. Kukin asemakauppias vastaa oman henkilöstönsä tarvittavasta kouluttamisesta. Koulutuksissa käydään läpi muun muassa polttoaineiden ominaisuuksia ja vaaroja, asemilla läsnä olevia riskejä sekä turvallisuusasioita.

Vuonna 2013 Neste Oilissa lanseerattiin asemien henkilöstöille tarkoitettu interaktiivinen peli. Pelin kautta eri asemien henkilöstöt voivat kilpailla keskenään asemien toimintaa koskevan tiedon mestaruudesta.

Neste Oil jakaa kauppiaille ajankohtaista tietoa muun muassa turvallisuudesta ja tuotteista extranet-palvelun kautta sekä vuosittaisilla kauppiaspäivillä.

Turvallisuus ja ympäristöasiat asemilla

Neste Oil pyrkii varmistamaan, että asemilla asiointi on turvallista ja toiminnasta aiheutuu ympäristölle mahdollisimman vähän haittaa. Yhtiön asemilla ympäristöasiat huomioidaan jo niiden rakennusvaiheessa. Asemilla käytetään muun muassa kaksoisrakenteita ja säiliöiden vaaranilmaisimia, kuten säiliön ylitäytön esto ja lämpötila- ja pinnanmittaus. Ulkopuolinen tarkastaja tekee asemilla säännöllisiä tarkastuksia. Tarkastusraporttien pohjalta laaditaan korjaustoimenpiteet, joiden toteuttamista seurataan todennuskäynneillä. Vuonna 2013 tehtiin
1 724 asema-auditointia ja -tarkastusta. Myös Neste Oilin oma myyntihenkilöstö suorittaa jatkuvaa valvontaa asemilla.

Vuonna 2013 Neste Oilin kaupunkialueilla sijaitsevien asemien turvallisuutta parannettiin ottamalla käyttöön ympärivuorokautinen valvonta.

Tunnustusta asemille Suomessa ja Baltiassa

Neste Oilin ympäri vuorokauden toimivat asemat saivat vuonna 2013 tunnustusta terveellisestä ruokatarjonnastaan. Työterveyslaitoksen listauksessa kolmen parhaan aseman joukossa oli kaksi Neste Oilin asemaa, Neste Motorest Eläintarha Helsingissä ja Neste Jari-Pekka Joroisissa.

Myös Neste Oilin asemaketju Latviassa sai osakseen kiitosta, kun yhtiölle myönnettiin perheystävällisen yhtiön tunnus. Tunnus myönnetään toimijoille, jotka toteuttavat perheille sopivia menettelytapoja esimerkiksi tarjoamalla palveluita helppokäyttöisissä ympäristöissä.

Taloustutkimuksen ja Markkinointi ja Mainonta -lehden tekemän tutkimuksen mukaan Neste Oil nousi vuonna 2013 Suomen arvostetuimmaksi huoltamobrändiksi.

Lue lisää Neste Oilin asemaverkostosta.