• Tulosta
  • Poista sivu raportistasi Lisää sivu raporttiisi
  • Tallennetut sivut
  • Lataa tiedostoja
  • Anna palautetta
  • Sanasto

Markkinointi ja viestintä

Neste Oil noudattaa tuotteidensa markkinoinnissa kansainvälisen kauppakamarin (International Chamber of Commerce, ICC) ohjeistusta sekä Suomen kuluttaja- ja markkinointilainsäädännön vaatimuksia.

Neste Oilin markkinointi on tosiasioihin perustuvaa, ja tuoteominaisuudet kuvataan todenmukaisesti. Markkinoinnissa esiintyvät tuotehyödyt ja -ominaisuudet perustuvat testituloksiin. Neste Oil lähestyy asiakkaitaan markkinointitarkoituksessa ainoastaan saatuaan heiltä siihen luvan. Yhtiö ei luovuta asiakkaidensa antamia tietoja ulkopuolisille tahoille.

Asiakkaiden ohjeistamista oikean ja turvallisen käytön takaamiseksi

Suurin osa Neste Oilin myymistä tuotteista luokitellaan vaarallisiksi, minkä vuoksi riittävä ja ajantasainen asiakasviestintä on tärkeää. Yhtiön kotimaan markkinoille myymien tuotteiden käyttöturvallisuustiedotteet ja tekniset tuotetiedot ovat saatavilla yhtiön verkkosivuilla. Lisäksi tuotteiden pakkausmerkinnät sisältävät tietoa tuotteiden turvallisuudesta. Neste Oil vastaa asiakkaidensa kysymyksiin puhelinneuvonnassa ja sähköpostitse sekä viestii tuotteistaan myös yhtiön Facebook-sivulla. Yhtiöllä on käytössä myös voiteluaineiden hakupalvelu, josta asiakas löytää oikean voiteluaineen rekisterinumeron perusteella.

Tutustu tuotetietoihin ja käyttöturvallisuustiedotteisiin.

Tutustu Neste Oil Bensis -sivuun Facebookissa.

Vuonna 2013 Neste Oil tiedotti asiakkaitaan aktiivisesti muun muassa venedieselin seassa käytettävien uusiutuvien polttoaineiden eroista. Yhtiö myös muistuttaa joka syksy asiakkaitaan talvidieselin käyttöön siirtymisestä, jotta he osaisivat valita olosuhteisiin sopivan diesellaadun. Neste Oil jakaa asiakkailleen paljon autoiluun liittyvää yleistä tietoa, kuten esimerkiksi toimintaohjeet tilanteessa, jossa tankkiin on laitettu väärää polttoainetta. Yhtiö tarjoaa asiakkaidensa käyttöön kattavat dieselpolttoaineiden ja bensiinien käytöstä ja ominaisuuksista kertovat oppaat. Raportointivuonna Neste Oil oli myös mukana järjestämässä kansainvälistä polttoaineseminaaria Helsingissä.